Altijd internet op kantoor met zakelijk internet

Internetten op het kantoor is nogal wat anders dan internetten bij u thuis op de bank. Het internet thuis gebruikt u vooral voor de social media of het kijken van uw favoriete serie. Op het kantoor wordt het internet niet alleen door meer mensen gebruikt, maar ook voor het verwerken van zwaardere bestanden en meerdere werkzaamheden tegelijk. Er zit dus nogal een groot verschil tussen online zakelijk gebruik en online recreatief gebruik.

Zo’n beetje alle leveranciers van internet bieden daarom ook de mogelijkheid om een zakelijk internet pakket af te nemen. Daarbij zijn allerlei soorten internetverbindingen mogelijk, waarbij de kabel en internet via de glasvezel de meest gekozen oplossingen zijn. Beide staan ze bekend om hun snelheid en stabiliteit. Het belangrijkste met zakelijk internet is namelijk altijd online kunnen zijn. Zonder uitzonderingen. Voor de zakelijke markt zijn er daarom ook de SLA en de uptime.

Uptime: zo dicht mogelijk tegen de 100%

Enige tijd zonder internet kan funest zijn voor uw bedrijfsactiviteiten, ook al gaat het om een paar minuten. Zeker wanneer er belangrijke deadlines op de planning staan en de verbinding laat het plots afweten. Dit kan cruciale gevolgen hebben en daarom wilt u als zakelijke partij garanties hebben dat u altijd internet op het kantoor heeft.
Een zakelijke verbinding heeft daar duidelijke voorwaarden over opgesteld, waarbij doorgaans een uptime wordt gegarandeerd van 99,8%. Dat betekent dat u nooit offline zult zijn. De verbinding wordt dan ook proactief gemonitord en storingen worden 24/7 opgelost. U mag als zakelijke klant dan ook geheel terecht veeleisend zijn.

SLA: een garantie op zekerheid

Al deze voorwaarden zijn vastgelegd in de SLA. Mochten de dienstverlening niet aan een bepaalde kwaliteitsvoorwaarde voldoen, dan moet deze waar nodig direct worden verbeterd. Omdat alle kwaliteitseisen van de diensten van tevoren worden vastgesteld, is met een SLA makkelijk na te gaan of daaraan wordt voldaan. En waar garanties worden geboden, worden natuurlijk ook hoge verwachtingen geschept. Dat betekent dus ook dat de leverancier z’n beloften moet zien waar te maken. Waar je bij een particulier internet abonnement de reguliere klantenservice moet bellen en kunt rekenen op een wachtrij van zo’n 5 minuten, krijgt u bij een zakelijk abonnement direct een gekwalificeerde medewerker aan de telefoon. Zo kunt u ook op hulp rekenen in het weekend, wel zo fijn om te weten.

Altijd verzekerd van zakelijk internet

Want zakelijk internet betekent áltijd internet op het kantoor. Terwijl we in Nederland over het algemeen uitermate tevreden mogen zijn met de stabiliteit van het internet, is het toch wel erg geruststellend om te weten dat uw internet het dus nooit zal begeven. En mocht het eens gebeuren dat het internet uitvalt, wordt het volgens de afspraken in de SLA opgelost.
Het zit dan ook vooral in de aanvullende dienstverlening (denk ook aan telefonie, alarmdiensten, pindiensten) die ervoor zorgen dat een zakelijk pakket meer zekerheid biedt.

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.