5 tips voor snel zakelijk internet op een kantoor

We gebruiken allemaal het internet om andere doeleinden. Voor zakelijke gebruikers is het belang voor een soepel verloop van de dagelijkse werkzaamheden enorm. Op sommige werkvloeren wordt één en dezelfde verbinding gedeeld door een groot aantal medewerkers, wat zijn tol eist op een snelle internet verbinding.

Gelukkig zijn er toch verschillende manieren om het zakelijk internet op het kantoor zo snel mogelijk te maken. Hoe die er precies uitzien, zullen we u hieronder uitleggen.

Verschil tevredenheid thuisgebruik en zakelijk

In Europa zijn we in Nederland het meest tevreden over de internetverbinding thuis. Deze tevredenheid gaat zowel op voor de internetsnelheid als voor de stabiliteit van de Wi-Fi-verbinding. In vergelijking met het internet op kantoor worden er thuis minder problemen ervaren met het internet. Daardoor is er tot zekere hoogte ook sprake van een verschil tussen de waardering van het internet op de werkvloer en het internet aan het thuisfront. Het internet op het kantoor kan en moet sneller. Lees daarom onze 5 tips voor snel zakelijk internet op een kantoor.

1. Glasvezel

Het kan niet worden ontkend: investeren in glasvezel is een duur grapje. Door sommige bedrijven wordt het vooralsnog zelfs beoordeeld als een te grote investering. Toch is glasvezel de ultieme oplossing voor snel zakelijk internet op het kantoor. Waarom? Omdat u zo gebruik kunt maken van een ultrasnel netwerk. Dat zorgt er weer voor dat u geen last hebt van wachttijden en medewerkers en organisaties efficiënter kunnen werken op de werkvloer. Daarnaast zorgt een glasvezelverbinding voor veel meer vastigheid. In de snel groeiende technologische wereld wordt glasvezel ook wel gezien als een absolute must.

2. Kantoorruimte met bestaande glasvezelverbinding

Als investeren in glasvezel toch te duur blijkt voor uw onderneming, dan heeft u nog een ander alternatief. Een aantrekkelijk alternatief is bijvoorbeeld om een kantoor te huren die al beschikt over een glasvezelverbinding. Zo zijn er in veel grotere steden al kantoorcomplexen die voorzien zijn van glasvezel. Bij het verhuizen of betreden van een nieuw pand doet u er daarom goed aan om de aanwezigheid van glasvezel in overweging te nemen.

3. De rol van de bandbreedte

Ook is het belangrijk om te bepalen wat de juiste bandbreedte is voor uw kantoor. Bandbreedte is de hoeveelheid data die tegelijkertijd over een verbinding kan worden verstuurd. Kortom, als de bandbreedte hoger is, kan er meer en sneller data worden verstuurd en ontvangen. Een te lage bandbreedte resulteert in langzamer internet – iets waar niemand echt achter staat – maar hoe hoger de bandbreedte, hoe duurder het kan zijn. Bekijk naar uw werkzaamheden en bepaal aan de hand hiervan wat de best passende oplossing is. Werkt u veel in de cloud of streamt u veel video’s? Dan is een hogere bandbreedte beter voor dit intensieve internetgebruik.

4. Via wifi of met een kabel?

We gebruiken bijna allemaal wifi thuis en we vergeten zo bijna dat een bekabeld netwerk nog altijd sneller is. Bekabelde netwerken zijn immers sterker en daardoor ook stabieler. Het is niet ongewoon dat de verbinding wel eens wegvalt bij een Wifi verbinding. De combinatie van zowel Wifi en bekabeling is een andere optie en wat ons betreft misschien wel de beste mogelijkheid. In dit geval profiteert u immers van de stabiliteit van bekabeld internet en het gemak van Wifi.

5. Vlak alle factoren uit

Naast de bovengenoemde criteria zijn er nog andere factoren om rekening mee te houden. Bij een verbinding die steeds uitvalt, raden we u aan om contact te leggen met de aanbieder. Misschien is er wel een technisch probleem die makkelijk is om op te lossen. Zo kunt u door op tijd aan de bel te trekken wellicht ook zorgen voor sneller internet op het kantoor.

Gerelateerde nieuws

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.