De beloftes van T-Mobile om Tele2 over te nemen

T-Mobile maakt zich klaar voor een overname. De op twee na grootste provider van Nederland is zeer geïnteresseerd in de ruim 1 miljoen klanten van de nummer vier, Tele2. Volgens T-Mobile kunnen de twee bedrijven samen beter concurreren tegen telecomgiganten KPN en VodafoneZiggo. De Europese commissie kan echter nog roet in het eten gooien. Daarom komt T-Mobile nu met een aantal beloftes om Europa gerust te stellen.

T-Mobile doet beloftes aan Nederland

Brussel is bezorgd over de gevolgen voor de Nederlandse consument. Met het verlies van Tele2 verdwijnt een goedkope speler op de markt, waarmee een stuk keuzevrijheid verloren gaat. Met name de goedkope internetbundels van Tele2 zijn een heet hangijzer. Het vermoeden bestaat dat na het verdwijnen van Tele2 deze bundels zullen worden afgeschaft. Om alle verhalen de wereld uit te helpen doet T-Mobile nu een zestal beloftes aan de Nederlandse consument:

  • Unlimited databundels blijven tenminste 3 jaar bestaan
  • In 2020 een landelijk dekkend 5G-netwerk
  • Klanten kunnen maandelijks hun abonnement opzeggen
  • Vaste abonnementen worden niet in prijs verhoogd
  • Investeren in glasvezel-initiatieven
  • Overal in Nederland tenminste 100Mbit per seconde broadband

Overtuigen van belang

Met deze beloftes hoopt T-Mobile de Europese commissie te overtuigen van het belang van de overname. Volgens het bedrijf kijkt Europa onvoldoende naar de veranderingen die de afgelopen jaren zijn opgetreden op de Nederlandse markt, zoals de fusie tussen Ziggo en Vodafone. T-Mobile kan alleen concurreren door zelf ook een grotere speler te worden en dus een groter marktaandeel te vergaren. Mocht de overname doorgang vinden, dan blijft de naam Tele2 wel bestaan. Het blijft dus mogelijk voor klanten om onder die naam goedkope databundels af te sluiten. T-Mobile hoeft zich niet direct zorgen te maken over het oordeel van de commissie, maar wil wel dat de feiten helder zijn voordat Europa op 12 september een oordeel velt.

Gerelateerde nieuws

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.