Free Wifi, maar wie beheert het?

Het is zo gek niet te bedenken, maar bijna overal waar we komen kunnen we gebruik maken van Wifi. Heeft uw bedrijf al een openbaar Wifi-netwerk? Of nog niet, want wie beheerd het gebruik ervan?

Wifi, je hebt het zelf in de hand

Wanneer u kiest voor een openbaar Wifi-netwerk, kunt u dan zelf limieten stellen voor wat er gebeurt op dit netwerk? Ja, wanneer u openbaar Wifi beschikbaar stelt hoeft u zich geen zorgen te maken over wat gebruikers doen op uw netwerk.

U heeft de mogelijkheid uw netwerk zelf in te stellen en deze instellingen kunt u op een later moment altijd weer aanpassen. Verschillende providers bieden Wifi hotspots die u inzicht geven in verschillende gegevens en die het mogelijk maken voor u om het netwerk op een makkelijke manier te beheren.

Jij bepaald de regels op jouw netwerk

Uw netwerk, uw regels. Zo simpel als het klinkt, zo makkelijk is het. Wanneer u gebruikers laat inloggen op uw netwerk kunt u ze ook weer weigeren als ze op uw netwerk gedrag vertonen wat voor u ongewenst is. Daarnaast kunt u het downloaden of streamen blokkeren. Door dit te doen blijft het Wifi-signaal snel genoeg voor iedereen en u kan ook voorkomen dat illegale bestanden worden geüpload of gedownload.

Er zijn ook mogelijkheden om openingstijden in te stellen op uw Wifi. Connecteren bezoekers met uw Wifi-netwerk? Laat ze dan een persoonlijke boodschap zien over waarin uw bedrijf goed is! Voor wat, hoort wat. Het openbare netwerk staat los van uw bedrijfsnetwerk en u kan het apart beveiligen (VLAN).

Wel of niet?

Nu dat u weet hoe online zelf uw netwerk kunt beheren zijn de grootste zorgen wel afgenomen, toch? Wanneer u vragen heeft over het instellen van uw Wifi-netwerk kunt u ongetwijfeld contact opnemen met uw provider voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Gerelateerde nieuws

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.