Internet Exchange van Equinix naar Nederland

Op donderdag 19 april heeft Equinix, op het Science Park tijdens het evenement Driving Digital Transformation, bekend gemaakt Internet Exchange naar Nederland te brengen. Het is nu mogelijk voor de Nederlandse partijen, binnen de databanken van Equinix, om met tegenpartijen on-demand, veilige en directe connecties met elkaar te leggen. Het voordeel is dat het openbare Internet hier niet tussenkomt.

Toenemende digitalisering van de maatschappij

Door de toenemende bandbreedte van de wereldpopulatie wordt het steeds belangrijker om data uit te wisselen met verschillende partijen. Uit de cijfers van het McKinsey onderzoek is gebleken dat de bandbreedte sinds 2005 met 45 keer is vergroot en naar verwachting zal dit alleen maar toenemen. Dit komt door het toenemende gebruik van informatiestromen. Internet Exchange van Equinix maakt het mogelijk voor netwerken en andere partijen om veilig dataverkeer uit te wisselen in wereldwijd meer dan 25 landen.

Bedrijven succesvol laten digitaliseren via Internet Exchange

Steeds meer bedrijven zijn aan het digitaliseren. Internet Exchange streeft er naar om bedrijven op een succesvolle manier te laten presteren in de toenemende digitale wereld. Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux, laat weten dat vooral de ‘digital edge’ hierbij een belangrijke rol speelt. “De digital edge is waar vandaag de dag zaken worden gedaan”, zegt Eielts. “Hier komen commercie, populatiecentra en digitale ecosystemen samen. Hier moeten bedrijfsnetwerken de mensen, locaties, clouds en data verbinden die digitale business mogelijk maken.” Het wordt dus steeds belangrijker om verbindingen makkelijker en veiliger te maken. Internet Exchange van Equinix zet hierbij een stap vooruit.

Gerelateerde nieuws

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.