Bepaalt de snelheid van het internet de aantrekkelijkheid van de kantoorruimte?

Wellicht heeft u de term al eerder voorbij zien komen: smart buildings, ook wel de gebouwen van de toekomst genoemd. Deze moderne kantoorgebouwen zijn voorzien van intelligence toepassingen zoals Internet of Things en Kunstmatige Intelligentie. De oplevering van moderne kantoorruimten als deze is op zich al een mooi streven, maar voordat we eenmaal zover zijn, is het cruciaal dat de randvoorwaarden van een kantoor kloppen. De belangrijkste vereisten van de kantoorruimte zijn bijvoorbeeld een goede bereikbaarheid én een even goede internetverbinding.

Want de kantoorruimte kan nog zo high tech zijn, maar als het fundament niet klopt, dan kan het alleen maar mis gaan. Met dat fundament doelen we op faciliteiten zoals een goede bereikbaarheid, genoeg parkeergelegenheid, een adequate inrichting, een nette beveiliging van het gebouw en natuurlijk een snelle internetverbinding. Toch blijkt dat in veel kantoorpanden de internetverbinding nog niet optimaal is. Zo zou maar liefst de helft van de ondernemers in Nederland ontevreden zijn met de internetsnelheid op het kantoor.

Glasvezel als oplossing?

Bij een hip en ultra modern kantoor hoort snel internet. En wie ultra modern met snel internet combineert, komt automatisch uit bij glasvezel. Veel kantoorcomplexen beschikken al over glasvezel, maar toch zijn er nog genoeg gebouwen die nog niet voorzien zijn. Voor sommige ondernemers worden de aanlegkosten van glasvezel namelijk nog als te hoog beschouwd. De verwachting is dan ook dat als het in de nabije toekomst laagdrempeliger wordt om een glasvezelverbinding aan te sluiten, dat daar massaal voor wordt gekozen.

In de tussentijd zijn er nog genoeg alternatieven en waar het uiteindelijk vooral om gaat is dat het internet snel is. Het maakt ondernemers niet eens zo gek veel uit via welke verbinding het in dat geval gaat.

Uiteindelijk moet het gewoon snel zijn

Met die gedachte zullen veel bedrijven het eens zijn. Het is vooral te doen om de snelheden, en op welke manier dat precies verloopt, dat maakt eigenlijk niet uit. Dat geldt ook voor andere faciliteiten, want ondernemers zijn met name op zoek naar gemak. Dat is steeds meer een trend aan het worden en veel bedrijfsruimtes spelen daar ook op in.

Bestanden moet binnen mum van tijd zijn geupload, de cloud moet razendsnel functioneren en videoverbindingen mogen op geen enkel moment haperen. Dat de snelheid van het internet de aantrekkelijkheid van de kantoorruimte bepaalt is dan ook absoluut waar.

Gerelateerde nieuws

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.