Ondernemen met of zonder internet?

Een bedrijf opstarten, daar komt heel wat bij kijken. Een bedrijfsplan maken, de KVK-registratie, een pand vinden, eerste werknemers aannemen … en ga zo maar door.

Het slorpt al uw energie op en dan worden de kleine, maar even belangrijke dingen ook wel eens vergeten: heeft u nood aan

Een bedrijf opstarten, maar wat komt daar allemaal bij kijken? Natuurlijk wordt in eerste instantie het hele internet afgestruind naar tips en ideeën, maar heeft u tijdens dat u op internet zat ook al gedacht aan zakelijk internet?

Btw terugvragen

Natuurlijk van alle zakelijke aanschaffingen kunt u het btw weer terug vragen, maar wist u dat ook de btw van al dat gegoogle teruggevraagd kan worden?

“Op kosten van de zaak”, dat komt u vast bekend voor. De btw van al uw spullen die ook maar een beetje zakelijk lijken, worden teruggevraagd, maar al die telefoontjes die u vooraf gepleegd heeft om informatie te winnen over ondernemen, daar kan u ook de btw van terugvragen.

In het algemeen kunt u een deel van de btw van uw thuis internet en telefonie terugvragen omdat, u als ondernemer, het internet en de telefoon thuis ook voor een deel zakelijk zal gebruiken. Voor deze aanvraag is wel aantoonbaar bewijs nodig dat het internet voor zakelijke doeleinden is gebruikt. Het bijhouden van zakelijk e-mailverkeer, maar ook het doen van de boekhouding bijvoorbeeld is wel zakelijk gebruik.

In bezit van een combi-abonnement?

Wanneer u gebruik maakt van een internet abonnement in combinatie met telefoon en televisie dan wordt het terugvragen van een deel van uw thuisabonnement wel lastiger. De kosten van het internet kunnen wel afgetrokken worden, maar de kosten van de televisie en telefoon zullen lastig te onderscheiden zijn en worden daarom vaak niet teruggeven.

Zakelijk abonnement of particulier?

U zal nu wel denken “als ik mijn privé internet kan declareren bij de belastingdienst, waarom zou ik dan een duur zakelijk internet abonnement aanschaffen?”. Het nemen van een zakelijk internet abonnement biedt een hoop zakelijke voordelen die uw normale internet abonnement niet zal bieden.

Bij het kiezen van een zakelijk internet abonnement is er de mogelijkheid voor upload-/downloadsnelheid tot 10GB/s, 24/7 SLA, extra firewalls, backup-opslag en nog meer van dit soort voordelen. Misschien nog niet aan het begin van de onderneming, maar het wordt zeker interessanter wanneer uw bedrijf begint te groeien.

Waarom niet gewoon particulier internet?

U heeft een bedrijf en misschien ook al een abonnement voor zakelijk internet, maar waarom? Voor uw bedrijf kan zakelijk internet veel zakelijke voordelen bieden. En welke voordelen dat precies zijn, dat leest u hier:

Het verschil tussen zakelijk en particulier internet

Wat is precies het verschil tussen zakelijk internet en particulier internet? Natuurlijk is het mogelijk om btw terug te vragen bij de belastingdienst wanneer u gebruik maakt van zakelijk internet, maar daarnaast zult u bij zakelijk internet merken dat de klantenservice 27/7 voor u klaar staat, u heeft een betere SLA, Service Level Agreement en mogelijk vaste IP adressen. Deze mogelijkheden zijn er niet allemaal wanneer u particulier internet heeft.

Beïnvloedende factoren voor de kosten

Wanneer u voor zakelijk internet kiest, dan kiest u voor minder kans op overboeking. Maar wat is overboeking precies? Comsave heeft voor u de juiste uitleg over de term “overboeking” geschreven. U leest het hier. Minder kans op overboeking is een gevolg van dat er minder gebruikers op een verbinding zijn aangesloten. Doordat minder gebruikers zijn aangesloten zullen de kosten over minder gebruikers verdeeld worden en dus zijn deze hoger.

Dan is er de Service Level Agreement van zakelijk internet. Deze ligt hoger omdat bedrijven snel internet nodig hebben en geen storingen kunnen gebruiken tijdens het werk. Voor veel providers die zakelijk internet leveren zal de SLA minstens 98% bedragen.

Een zakelijk internetverbinding wordt vaak ook duurder wanneer gebruik gemaakt wordt van aanvullende diensten. Bij aanvullende diensten kunt u denken aan VoIP, een vorm van zakelijke telefonie, maar ook vaste IP adressen behoren tot de aanvullende mogelijkheden. Betalen met uw pinpas via een veilige verbinding? Idem Dito.

Wilt u meer weten over VoIP? ook daarover heeft Comsave een duidelijke uitleg geschreven die u hier kunt lezen.

Gerelateerde nieuws

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.