Wat is het verschil tussen particulier en zakelijk internet?

Klein of groot; elk bedrijf heeft internet nodig. Kleine bedrijven kunnen het soms nog wel stellen met een particuliere verbinding, maar voor de meeste (grotere) ondernemers volstaat echter alleen een zakelijke verbinding.

Maar waar er gebruik wordt gemaakt van een snellere internetverbinding met nog meer capaciteit, stijgen automatisch ook de prijzen. Dat brengt ons gelijk bij het eerste verschil tussen particulier en zakelijk internet: het aanzienlijke prijsverschil. Daarnaast zijn er ook allerlei andere details waarin de dienst kan verschillen. We leggen het u hieronder uit.

Aansluitingsmogelijkheden

In eerste instantie is er op zakelijk vlak veel meer bewegingsruimte. Terwijl de kabel bijna overal wel toegankelijk is, geldt dat nog lang niet voor glasvezel. Dat betekent dat de aanleg voor glasvezel bijvoorbeeld alleen maar mogelijk is als er schaalvoordelen zijn en dus meerdere huishoudens als afnemers bestaan. Providers sluiten wijk voor wijk aan op glasvezel, waarna een particuliere glasvezelverbinding mogelijk is.

Voor zakelijke gebruikers kan de verbinding in opdracht van de afnemer (u als ondernemer) worden aangesloten. Het is dus niet strikt noodzakelijk dat er door middel van vraagbundeling een volledig glasvezelnetwerk moet worden aangelegd.

Wat dat betreft hebben zakelijke klanten dus een streepje voor. Want hoewel veel particuliere gebruikers ook graag gebruik zouden willen maken van glasvezel, is dat voor lang niet iedereen mogelijk.

Waarom zijn er prijsverschillen?

Wat meteen zal opvallen, zijn de prijsverschillen tussen particulier en zakelijk internet. Op zich is dat ook logisch, want de behoeften zitten bij elk totaal anders in elkaar. De prijsverschillen zijn er niet alleen voor de aansluitkosten, ook maandelijks zijn er flinke verschillen.
Bij particuliere verbindingen wordt vaak gekozen voor alles-in-één pakketten. Op die manier worden ook tv en telefonie afgenomen bij dezelfde aanbieder. Zakelijke klanten hebben dat recreatieve doel niet en hebben over het algemeen vrij weinig aan een tv-pakket. Voor een zakelijke afnemer is vooral belangrijk dat het internet snel is, maar dat er ook sprake is van een betrouwbare en stabiele verbinding. Dat betekent niet of nauwelijks downtime en wanneer er problemen zijn, dat er ook een directe oplossing kan worden verschaft.

SLA vs. Best Effort

Met een directe oplossing wordt bij zakelijke klanten gesproken over de SLA. Deze Service Level Agreement staat ervoor garant dat de klant meteen wordt verder geholpen. Terwijl particuliere afnemers moeten wachten op de Best Effort-hulp, geldt voor zakelijke klanten een directe voorziening.

In de praktijk betekent dat een particuliere klant na sluitingstijd moet wachten op de eerstvolgende werkdag en zelfs dan nog minuten lang in de rij staan bij de telefonische klantenservice, terwijl zakelijke partijen 24 uur per dag, 7 dagen per week worden verder geholpen. Bedrijven kunnen het zich immers niet permitteren dat de internetverbinding het begeeft. De meeste particuliere klanten overleven een paar uur zonder internet wel.

Verschillende dienstverlening

Bij particulieren wordt dus voornamelijk gewerkt met de zogeheten all-in pakketten waarbij een vaste prijs per maand geldt. Aangezien vrijwel alle klanten hetzelfde pakket afnemen, kunnen ook de kosten worden gedrukt.

Bij een zakelijke internetverbinding wordt vaak voor een op maat oplossing gezorgd die past bij de behoeften van de klant. Zakelijk internet wordt vooral gebruikt voor internet en telefonie, maar ook voor het realiseren van VPN-tunnels om bijvoorbeeld nevenvestigingen met elkaar in verbinding te brengen. Bij een zakelijke internetverbinding kunt u dus zelf een uitgebreid dienstenpakket samenstellen en afnemen.

Gerelateerde nieuws

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.