Waarom is zakelijk internet duurder dan particulier?

De digitale ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en soms is het maar wat lastig om alles bij te houden. Ook op het gebied van internet zijn de ontwikkelingen duidelijk merkbaar, want alles wordt steeds sneller. En waar het sneller wordt, gaat ook het prijskaartje omhoog.

Toch bent u als ondernemer veeleisend en wilt u kunnen rekenen op een betrouwbare en snelle internetverbinding. Dat neemt niet weg dat die ene vraag maar steeds blijft hangen: waarom is zakelijk internet duurder dan particulier? Wij beantwoorden dit graag voor u. Want er zijn inderdaad geldige verklaringen voor dit prijsverschil.

Verschil particuliere en zakelijke verbinding

Waarom is zakelijk internet duurder dan particulier? Tussen een zakelijke en particuliere verbinding zitten nogal wat verschillen. Wat de klant daarbij meteen zal opvallen is het toch wel aanzienlijke verschil in prijs: zakelijk internet is veel duurder. Maar waardoor komt dat? Het gaat in beide gevallen toch gewoon om een simpele internetverbinding? Dat klopt tot zekere hoogte. Toch rekenen verschillende aanbieders verschillende prijzen en is het vergelijken van internet netwerken zoals het vergelijken van appels met peren. Het zijn totaal verschillende diensten, met totaal verschillende behoeften, snelheden en volumes.

Service levels

Sta er maar eens bij stil op welke manier u het internet gebruikt in uw vrije tijd. Dat is compleet anders dan op het kantoor. Voor particuliere gebruikers is het veel minder belangrijk om een hoge uptime van de verbinding te hebben. Als de verbinding een keertje uitvalt, dan zijn de rapen gaar, maar we kunnen wel gewoon verder met ons leven. Particuliere gebruikers maken namelijk op een recreatieve manier gebruik van het internet. Dat betekent ook wel dat probleemoplossing of eventuele reparaties geschieden volgens het principe van best effort. Dat betekent niets anders dat u wordt geholpen volgens de best haalbare mogelijkheden. De klantenservice staat in dat geval voor u klaar op werkdagen en volgens de standaard kantooruren.

Bij zakelijk internet ligt dat anders. U kunt het zich niet permitteren dat de internetverbinding het langere tijd niet doet. Elke minuut dat de internetverbinding het af laat weten kan desastreuze gevolgen hebben voor uw bedrijfsprestaties. Daarom eist u een hoge uptime en duidelijke garanties. Het service level ligt daarom vaak op 99,9% en de hersteltijd is razendsnel. Dat betekent dus ook dat u 24 uur per dag, 7 dagen per week een beroep kan doen op de klantenservice. Wel zo geruststellend om te weten.

Overboeking

Waarom is zakelijk internet duurder dan particulier? Met een hele technische term betekent dit niets anders dan met hoeveel gebruikers de capaciteit van een internetverbinding wordt gedeeld. Kijken we naar een particuliere verbinding dan ligt de overboeking doorgaans tussen de 20 en de 100. Met andere woorden: tussen de 20 en 100 personen maken daarbij gebruik van één en dezelfde verbinding. Een simpele rekensom leert ons dat een verbinding van 20 Mb/s die wordt gebruikt door 30 personen theoretisch dus leidt tot een snelheid van nog maar 0,67 Mb/s. Bij zakelijk internet ligt de overboeking vaak tussen de 1 en de 20. Hierbij wordt de verbinding met minder gebruikers gedeeld en zijn de kosten dus ook hoger.

Aanvullende diensten

Waarom is zakelijk internet duurder dan particulier? Ook de aanvullende diensten zijn van invloed op de prijsverschillen tussen zakelijk en particulier. Standaard zijn er uiteraard al veel diensten inbegrepen. Maar voor bijvoorbeeld pinnen via een beveiligde verbinding kunnen er extra kosten gelden voor een zakelijke afname. Het heeft geen uitleg benodigd dat deze behoeften niet gelden voor particuliere internetgebruikers.

Gerelateerde nieuws

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.