Zakelijk gasvezel buiten de stad te duur? Hier is de oplossing

Woont of werkt u in een gebied buiten de stad? Dan herkent u het vast dat het internet een stuk trager en onbetrouwbaarder kan zijn dan in steden of gebieden dichter bij de stad. Een oplossing hiervoor is zo’n razendsnelle zakelijk glasvezelkabel. Dat kan een behoorlijke investering zijn, maar zoals het gezegde gaat: vele handen maken licht werk.

Samen besparen

In steden zitten bedrijven vaker meer geconcentreerd bijeen dan daarbuiten. Dat helpt bij het gezamenlijk zoeken naar een oplossing voor snel internet: wanneer één bedrijf glasvezel liet aanleggen, is het voor de anderen alleen nog een kwestie van aansluiten op die aangelegde kabel. Nog idealer is wanneer bedrijven hier samen gaan over nadenken en zo de investering kunnen verdelen.

Buiten de stad ligt die uitdaging net wat anders. Bedrijven liggen door het plattelandskarakter vaak verder van elkaar af, maar net dan is samenwerken de oplossing. Zakelijk glasvezel kan namelijk bijvoorbeeld aangelegd worden, of geactiveerd worden tot het punt waar de kabel al ligt. Vanaf dat punt kan de verbinding dan door de lucht doorgestraald worden via schotels. Dat noemen we een straalverbinding. Een straalverbinding kan makkelijk voor meerdere bedrijven ingezet worden bij een ‘clear line of sight’. Dit betekent: geen bomen of gebouwen die het signaal in de weg staan.

De aanlegkosten kunnen ook zo voor bedrijven buiten de stad gedeeld worden en maakt het de investering waard.

Één van de bedrijven met ervaring op dit gebied is Comsave. Al verschillende agrarische bedrijven in Nederland werden zo via straalverbinding aan razendsnel internet geholpen zonder dat de schop in de grond hoefde. Lees meer over zakelijke straalverbinding op de website van Comsave.

Gerelateerde nieuws

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.