Zakelijk internet in een bedrijfsverzamelgebouw: hoe pakt u het aan?

U bent niet de enige huurder in uw bedrijfsverzamelgebouw. Het kantoorpand waar u bent gevestigd wordt ook gebruikt door andere vooruitstrevende ondernemers. Hoewel elk van deze bedrijven eigen bedrijfsactiviteiten hebben, is er in elk geval één ding dat u in gemeen heeft: de behoefte aan een betrouwbare en snelle internetverbinding.

Ondernemers die zijn gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw kunnen daarom gebruik maken van een voordelige gezamenlijke aansluiting. Door collectief over te stappen op internet wordt een internetverbinding betaalbaar en bereikbaar voor elke ondernemer in een bedrijfsverzamelgebouw. Want uiteindelijk bereikt u meer met andere gelijkgestemden.

De voordelen

Kostendeling

Dat de kosten gedeeld kunnen worden door de huurders van het kantoorpand geldt voor zowel de maandelijkse kosten als de eenmalige investering. Het gevolg is dat er veel lagere tarieven zijn voor zakelijk internet. Bovendien kan er op deze manier ook voordelig worden gebeld. Voor veel bedrijven is ook een stabiele telefoondienst onmisbaar voor de dagelijkse werkzaamheden. Zo worden op meerdere fronten de kosten op voordelige wijze gesplitst.

Flexibiliteit

Er kunnen verschillende internet bandbreedtes worden afgenomen door de ondernemers uit hetzelfde bedrijfsverzamelgebouw. Vaste telefonie kan eveneens op collectieve wijze worden ingekocht, zodat flink op de vaste telefoonkosten kan worden bespaard. Dit kan soms oplopen tot wel 60% van de originele kosten. Verder kunnen voor aanvullende opties als extra koper of zelfs glasvezel worden gekozen. Zo is er altijd een backup beschikbaar of gaat u bij glasvezel juist voor de meest moderne oplossing. De voordelen voor zakelijk internet in een bedrijfsverzamelgebouw kunnen als volgt worden opgesomd:

  •      Betrouwbaar en snel internet tegen relatief lage tarieven.
  •      Geheel eigen routers en vaste IP-adressen voor individuele huurders van het bedrijfspand.
  •      Facturatie aan individuele ondernemers is gewoon mogelijk.
  •      Geen frustrerend regelwerk met allerlei lastige ISDN aansluitingen.

De mogelijkheden

Zakelijk glasvezel wordt steeds vaker gekozen, maar ook internet via de kabel behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Het gaat er uiteindelijk om dat de verbinding past bij de behoeften van u en de andere ondernemers. U kunt doorgaans kiezen voor de volgende opties:

  • DSL: van oudsher werd de DSL kabel gebruikt om te telefoneren. Diezelfde aansluiting wordt nog altijd gebruikt voor het internet. DSL is weliswaar niet de snelste internetverbinding, maar nog altijd een prima keus voor de kleinere ondernemer. Toch zullen veel huurders in een bedrijfsverzamelgebouw net iets andere behoeften hebben.
  • Kabel: nog steeds de meest gekozen oplossing in Nederland. De kabelverbinding staat bekend om de hoge downloadsnelheid, maar heeft tegelijkertijd ook te kampen met tragere uploadsnelheden. Desondanks is kabel internet voor veel afnemers nog altijd snel genoeg om de werkzaamheden zonder problemen uit te kunnen voeren.
  • Glasvezel: gebruikmaken van het internet en dat via de snelheid van het licht. Het is een hoogst noemenswaardige manier en het is dan ook niet zo verwonderlijk waarom steeds meer ondernemers voor deze ultramoderne techniek kiezen. De belangrijkste voordelen? De ongelooflijke snelheden en de uptime garantie van meestal 99,9%.

Gerelateerde nieuws

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.