Zakelijk internet speedtest

Van alle irritaties op kantoor, is langzaam internet waarschijnlijk de grootste. Als ondernemer wil je ten allen tijden genieten van een snelle internetverbinding, omdat dit niet alleen de productiviteit ten goede komt, maar tegenwoordig ook de norm is. Uit onderzoek van het CBS blijkt zelfs dat twee derde van de Nederlandse bedrijven snel internet heeft. 28% van de bedrijven heeft een internet verbinding van 100 Mbit/s. Het is safe to say dat snel internet niet meer weg te denken is uit ons dagelijks en zakelijk leven.

De snelheid van uw internetverbinding is ook afhankelijk van het type internet dat u afneemt. Benieuwd welke type internetverbindingen op uw locatie mogelijk zijn? Doe de postcodecheck.

Uw downloadsnelheid

Snelheid afhankelijk van uw bandbreedte

Verschillen tussen internet verbindingen leidt ook tot verschillen tussen internetsnelheden. Het liefste kiest u als ondernemer altijd voor het snelste internet voor u op kantoor. Naast het type internetverbinding, speelt bandbreedte ook een grote rol. Bandbreedte is de hoeveelheid data die tegelijkertijd over een verbinding kan worden verstuurd. Kortom, als de bandbreedte hoger is, kan er meer en sneller data worden verstuurd en ontvangen. Om de juiste bandbreedte voor uw werkzaamheden te bepalen, is het wijs om contact op te nemen met de zakelijk internet aanbieder en advies te vragen over de juiste bandbreedte voor uw werkzaamheden.

Snel internet met zakelijk glasvezel

Zakelijk glasvezel staat bekend om zijn enorme snelheiden. De hoge bandbreedte, de enorme snelheid en de stabiliteit van zakelijk glasvezel zijn de drie grootste redenen dat veel bedrijven hiervoor kiezen. Standaard ligt de snelheid van zakelijk glasvezel op 1 Gbit/s. Dat is in de meeste gevallen de maximale snelheid van glasvezel, maar zakelijk glasvezel kent een zogenoemde glazen plafond en de snelheid  van zakelijk glasvezel blijft verbeteren.

De grootste drempel voor ondernemers om zakelijk glasvezel af te nemen is het aanleggen van de aansluiting. Hier komen graafkosten bij kijken die worden doorberekend in de maandelijkse kosten of apart worden gefactureerd. Dit omdat een zakelijke glasvezel verbinding op eigen verzoek wordt aangelegd, waar bij een particuliere glasvezel verbinding dit – gezamenlijk met meerdere wijken tegelijk – dit door de aanbieder wordt aangelegd. Zeker voor startende ondernemers zijn dit grote kosten, maar vaak krijgt zakelijk glasvezel alsnog de voorkeur, dankzij de enorme snelheden die het bereikt.

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.