De voordelen van zakelijk internet

Thuis internet gebruiken ziet er heel anders uit dan zakelijk internetgebruik. Terwijl er thuis vooral vanuit recreatief oogpunt gebruik wordt gemaakt van het internet, geldt dat er op het kantoor hele andere behoeften gelden. Een standaard particulier pakket volstaat in de meeste gevallen dan ook niet op een zakelijk adres en behoeften.

De meeste Nederlandse internet providers bieden de mogelijkheid om ook een zakelijk internet pakket aan te vragen. Het kan dan gaan om een zakelijke oplossing via de kabel of over een ultramoderne glasvezelverbinding. Maar wat biedt zakelijk internet nou exact? En waarom zou u meer betalen als u ook gewoon een voordelig alles-in-1 pakket kan afsluiten.

Het is vrij simpel. De meeste bedrijven hebben zakelijk gezien veel meer beweegruimte nodig dan ze met een privé verbinding kunnen krijgen. Het verschil in aanvullende opties is dan ook één van de voornaamste redenen dat het prijsverschil zo groot is.

Het verschil tussen zakelijk en particulier internet

Er zitten aanzienlijke verschillen tussen zakelijk en particulier internet. Dat zakelijke gebruikers meer eisen stellen aan het internet is logisch. Particuliere klanten zijn eigenlijk net zo veeleisend, want als de verbinding er ook maar een paar minuten uit ligt, dan wordt er moord en brand geschreeuwd. Toch zal een tijdelijk internet probleem veel minder desastreuze gevolgen hebben voor particuliere gebruikers dan voor zakelijke partijen. Die zien immers hun bedrijfsvoering namelijk in gevaar komen.

Naast een snelle internetverbinding wil een zakelijke afnemer vooral zekerheid. Dat betekent een betrouwbare verbinding die constant is. En natuurlijk garanties. Als kleinere zakelijke afnemer kunt u natuurlijk ook een particuliere verbinding afnemen, maar als u keiharde garanties wilt, doet u er dus goed aan om het bij een zakelijk pakket te houden.

Aanvullende diensten

Daarnaast gebruikt u het internet voor uw bedrijf ook met hele andere doeleinden. Natuurlijk heeft u het internet nodig om te kunnen browsen, maar er is veel meer dan dat. Zo heeft u als ondernemer het internet nodig om de volgende diensten mogelijk te maken:

  •      Pinnen: zakelijk internet biedt de mogelijkheid om uw eigen pin terminal aan te sluiten op de modem.
  •      Telefoonlijn: met kabel internet heeft u geen afzonderlijke telefoonlijn nodig. Dit is vooral handig als u intensief gebruik maakt van telefonie.
  •      Alarm: alarmdiensten kunnen ook via hetzelfde zakelijke internet netwerk worden geregeld. Dit is dan ook uitsluitend een zakelijke service.

Voor dat extra beetje zekerheid

De voordelen van zakelijk internet zitten vooral in de aanvullende opties en de behoefte aan zekerheid. Een zakelijk internet abonnement is op zodanige wijze ingericht dat het zakelijke risico tot een minimum wordt beperkt. Bovendien heeft u ook de optie om bundels te delen met het personeel. Stuit u zaterdagnacht op problemen? Dan kunt u gewoon bellen met de klantenservice en wordt u verder geholpen. Over een extra beetje zekerheid gesproken.

De SLA

De gegarandeerde uptime is een belangrijk zakelijk voordeel en wordt vaak officieel vastgelegd in een zogeheten Service Level Agreement (SLA). Dat betekent dat u garanties krijgt op een constante verbinding. Doorgaans ligt het uptime percentage op 99,8% waardoor u ervan uit kunt gaan dat uw internet altijd werkt. En als er dan toch sprake is van downtime dan kunt u rekenen op een adequate klantenservice. Ook dat is onderdeel van de SLA.

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.