Wat is zakelijk internet?

Om als ondernemer de digitale ontwikkelingen bij te kunnen houden, heeft u een voortdurende behoefte aan snel en betrouwbaar internet. Zakelijk internet kan daarin voorzien en zorgt ervoor dat u altijd in verbinding staat met het wereldwijde web. Ook als u te maken heeft met een zware belasting, kunt u dankzij de moderne mogelijkheden zorgeloos gebruik maken van het net. Eigenlijk exact wat u van een internetverbinding verwacht.

Dat zakelijk internet is aangepast aan de behoeften van ondernemers zal u waarschijnlijk niet verbazen. Maar we vertellen u graag meer over de specificaties van zakelijk internet. Want, wat is zakelijk internet? Nou, met een zakelijke verbinding bent u er altijd klaar voor.

Beschikbaarheid in uw regio

Dat betekent echter niet dat u er meteen bent. U dient wel eerst te verifiëren of u in uw regio gebruik kunt maken van zakelijk internet. Het heeft gelukkig geen toelichting nodig dat het overgrote deel van Nederland voorzien kan worden van een zakelijke internetverbinding. Toch is de eerste stap om te bevestigen welke internet providers beschikbaar zijn in uw regio. Dat kunt u doen door uw bedrijfsadres in te voeren en op basis daarvan verschijnt de gewenste informatie.

Beschikbaarheid in uw kantoorpand

Nog specifieker wordt het als we gaan kijken naar uw kantoorpand. Het is namelijk niet ongebruikelijk dat sommige providers alleen beschikbaar zijn in bepaalde gebouwen in een stad. Dit is met name het geval bij kleinere en nieuwere gebouwen. De meest eenvoudige manier om hier meer over te weten te komen, is om daar navraag over te doen bij de verantwoordelijke beheerder in uw gebouw. Als u het gebouw deelt met andere bedrijven, is er waarschijnlijk een kabelverbinding van één of meer providers geïnstalleerd.

Type internetverbinding

Wanneer u een internetverbinding wilt afsluiten voor uw bedrijf dan is het belangrijk om te weten voor welk soort internet u wilt gaan. Dit kan op het eerste gezicht wat lastig lijken en daarom zorgen we graag voor een overzicht:

  • DSL: vroeger was een DSL kabel benodigd voor een basis telefonie abonnement. Diezelfde aansluiting wordt nog steeds gebruikt voor de internetverbinding. Wanneer u op zoek bent naar een functionele, stabiele internetverbinding dan is DSL een prima keus. Daarbij wordt vaak gekozen voor ADSL, via dit netwerk kunt u veel meer data verzenden. Zoals u inmiddels wel zult vermoeden is DSL echter niet de meest moderne oplossing.
  • Kabel: de kabel werd in eerste instantie voor de televisie gebruikt en daardoor kunt u nu ook internetten. Kabelverbindingen zijn in staat om hoge downloadsnelheden te bieden, maar staan ook bekend om de tragere uploadsnelheden.
  • Glasvezel: de glasvezel maakt het mogelijk om op een noemenswaardige manier internet te ontvangen, namelijk via niets minder dan de snelheid van het licht. Het voordeel is niet alleen dat het internet daardoor razendsnel wordt, maar ook een stuk stabieler is. De kans dat het internet eruit ligt is heel klein. De glasvezelverbinding biedt voor zakelijke klanten zelfs een uptime garantie van tenminste 99,9%.
  • StraalverbindingWanneer snelheid voor uw onderneming van cruciaal belang is voor de dagelijkse bedrijfsvoering, dan biedt internet via een straalverbinding de perfecte oplossing. Deze verbinding is met name geschikt voor grote bedrijven die gebruik maken van complexe netwerken met veel gebruikers. In dat geval heeft het weinig uitleg benodigd dat u zich geen enkele uitglijder kunt permitteren. U moet altijd online zijn en wel tegen de aller snelste verbinding.
  • 4G internetAls u abrupt internet nodig hebt, dan wilt u kunnen rekenen op een adequate oplossing. 4G internet biedt die oplossing. Met een 4G-dongel bent u namelijk ook online op plekken waar geen Wifi is. Een tijdelijke USB-dongel biedt zo uitkomst als u met uw laptop onderweg bent. Zakelijk 4G internet houdt uw bedrijf onder alle omstandigheden online.

Bandbreedte

Wat is zakelijk internet? Nadat u voor uw locatie naar de mogelijkheden hebt gekeken en het soort internet hebt gekozen, is het tijd om de bandbreedte erbij te pakken. Afgezien van de prijs, is ook de bandbreedte één van de belangrijkste variabelen waarmee u rekening moet houden. De bandbreedte is de snelheid van de internetverbinding, wordt gemeten in megabytes per seconde (Mbps) en bevat zowel de downloadsnelheid als de uploadsnelheid.

Het belang van een hoge SLA

Wat is zakelijk internet? Voor de meeste bedrijven betekent dat vooral altijd online willen zijn. Om de kwaliteit van de verbinding en eventueel misbruik te voorkomen worden daarom verschillende maatregelen getroffen. De glasvezelverbinding kent voor zakelijke klanten een uptime garantie van bijna 100% waardoor u in feite verzekerd bent van werkend internet. Daarnaast zijn er ook allerlei veiligheidsprotocollen verwerkt in de verbinding. In het geval van downtime kunnen zakelijke klanten op onmiddellijke assistentie rekenen. Oftewel 24 uur per dag, 7 dagen per week. Want u kunt het niet permitteren om niet online te zijn.

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.