Zakelijk DSL

Als ondernemer wilt u altijd klaarstaan voor uw klanten. Een van de belangrijkste factoren die daar een rol bij speelt is de internetverbinding. Voor een groot deel van de communicatie met uw klanten is goed werkend internet nodig. Daarom kunt u bijvoorbeeld voor zakelijk DSL kiezen. Misschien niet meer de meest moderne oplossing, maar er zijn nog genoeg ondernemers die via zakelijk DSL werken. We leggen het u uit en vertellen u graag meer over de verschillende vormen van DSL.

Wat is zakelijk DSL?

DSL internet is niets anders dan een verzamelnaam voor ADSL, VDSL en SDSL. Bij al deze verbindingen wordt datacommunicatie mogelijk gemaakt met een telefoonverbinding van koperdraad. Wat het verschil is tussen de verschillende varianten? Bij ADSL ligt de snelheid waarmee de internetgebruiker data ontvangt hoger dan de snelheid waarmee gegevens worden verstuurd (ook wel asymmetrisch genoemd). Bij SDSL liggen deze snelheden gelijk (oftewel, symmetrisch). ADSL en VDSL zijn allebei asymmetrisch, maar waar ADSL een maximale snelheid kan bereiken van 10MB/s, is dit bij VDSL aanzienlijk hoger: 50MB/s.

Hoe werkt het?

ADSL verbindingen worden tegenwoordig vooral gebruikt als back up voor de normale internetverbinding. Als primaire internetverbinding wordt ADSL eigenlijk alleen gebruikt door kleinere bedrijven met maximaal 10 administratieve medewerkers. Cloud diensten en hosted VoIP zijn namelijk beperkt mogelijk op een DSL verbinding. Theoretisch gezien werkt deze verbinding als volgt: DSL kan worden omschreven als een standaard voor een digitale technologie die datacommunicatie over een telefoonlijn van koperdraad op een snellere manier toelaat. Het wordt daarom ook wel een breedbandtechnologie genoemd.

Hoe wordt het aangesloten?

Allereerst dient u uiteraard de beschikbaarheid van zakelijk DSL in uw regio te controleren. Wanneer zakelijk ADSL wordt aangelegd, wordt dit volledig begeleid en heeft u doorgaans, afhankelijk van de provider, één aanspreekpunt. De levertijd hangt af van de technische en bestaande mogelijkheden van uw bedrijfslocaties, maar kan oplopen tot een paar weken.

Zo kan het zijn dat er flink gegraven en gelast moet worden om de verbinding ook maar mogelijk te maken. Er wordt ter plekke dan ook een uitgebreid onderzoek uitgevoerd voordat de definitieve werkzaamheden van start gaan. Daarbij kunnen in sommige gevallen vergunningen benodigd zijn voordat er gegraven wordt. Als de technische implementatie eenmaal heeft plaatsgevonden dan wordt de verbinding afgestemd op het door u gekozen contract.

Wat zijn de voordelen van zakelijk DSL?

Waarom zakelijk DSL? Hoewel andere internetverbindingen voor meer snelheid en bewegingsruimte zorgen, kan zakelijk DSL voor kleinere bedrijven uitkomst bieden.

  • Op maat: elke organisatie gebruikt het internet op een geheel eigen manier. Dat hangt voor een groot deel af van het aantal mensen dat op uw kantoor werkt. Wordt er vooral gemaild en gesurfd op de werkvloer? Dan is een zwaardere internetverbinding vaak nergens voor nodig. DSL kan een prima uitkomst zijn.
  • Lage tarieven: met DSL kiest u niet voor het meest geavanceerde pakket en dat ziet u ook terug in de prijzen. De maandtarieven zijn doorgaans lager en dat geldt ook voor de aansluitkosten. Met een zakelijke DSL verbinding kiest u voor een oplossing die bij uw bedrijf past.

Bekijk welke zakelijke DSL verbindingen op uw postcode mogelijk zijn

Door bovenstaande postcodechecker in te vullen, krijg je het totale aanbod in de zakelijke markt te zien van onze partner Comsave,
aanbieder van het grootste aanbod in zakelijke internet.

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.