Zakelijk glasvezel

Ondernemen betekent online zijn. Daarvoor wilt u uiteraard de meest moderne oplossing die het maximaal haalbare uit de verbinding haalt. Met zakelijk glasvezel kiest u voor deze oplossing. Glasvezel zorgt ervoor dat u altijd bereikbaar bent en kunt rekenen op een razendsnelle verbinding. Werkt u met een groot aantal mensen op kantoor en heeft u daardoor een bovengemiddelde behoefte? Glasvezel kan het aan. Met de groei van zakelijk glasvezel, groeit ook het verwachtingspatroon van ondernemers. Gelukkig maakt glasvezel die hoge verwachtingen ruimschoots waar. Het internet is immers onbegrensd en glasvezel weet daar op uitstekende wijze gebruik van te maken. Wij zijn liefhebber van glasvezel en leggen u graag uit waarom.

Wat is zakelijk glasvezel?

Internetten via de glasvezel klinkt net zo ultramodern als dat het is. Bij het internetten via glasvezel wordt de verbinding namelijk mogelijk gemaakt via de snelheid van het licht. Voor steeds meer Nederlandse huishoudens en bedrijven is dit inmiddels mogelijk. Via een aansluiting op het razendsnelle glasvezelnetwerk wordt het internetten sneller en betrouwbaarder dan ooit.

Hoe werkt het?

De naam verklapt het al een beetje; een glasvezel is een flinterdunne vezel die is gemaakt van glas. Een speciaal type glas in dit geval. Door laserlicht op hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens op zorgvuldige en snelle wijze verstuurd. De vezel zelf bestaat weer uit twee soorten glas: een dunnere kern en een sterkere mantel. Die gegevens verplaatsen zich dan weer razendsnel door de dunne glasvezel. Hoe sneller dat gebeurt, hoe sneller de data wordt verzonden. En dat zorgt weer voor internet dat uitzonderlijk snel is.

Hoe wordt het aangesloten?

Uiteraard is de eerste stap om de aansluiting te verzorgen. Dat kan niet zonder het checken van de beschikbaarheid van het dichtstbijzijnde glasvezel knooppunt. De hoeveelheid te verrichten werk en de kosten daarvan zijn afhankelijk van de afstand die moet worden overbrugd tussen het knooppunt en uw bedrijfslocatie. Na deze initiële beoordeling wordt de overeenkomst gesloten en een projectleider aangewezen die de voortgang bewaakt. Als al het papierwerk is geleverd, zal een eerste opleverdatum worden vastgesteld. De uiteindelijke oplevering wordt op een later moment bepaald. De complexheid van het graafwerk kunnen namelijk voor een verschuiving van de uiteindelijke opleverdatum zorgen.

Wat zijn de voordelen van zakelijk glasvezel?

Er zijn veel voordelen aan zakelijk internet via glasvezel voor u als ondernemer. Zakelijk glasvezel kan de vraag naar steeds sneller internet moeiteloos aan. Met uw zakelijke glasvezel aansluiting bent u klaar voor het heden en alles wat komen gaat.

  • Snel en stabiel: glasvezel biedt een snelle en stabiele verbinding, ook wanneer veel mensen gebruik maken van het netwerk. Met glasvezel gaat u voor stabiliteit en snelheid.
  • Betrouwbaar: u wilt altijd online zijn. De interne en externe communicatie moet probleemloos verlopen. Glasvezel zorgt voor een hoogstaande oplossing met een uptime van maar liefst 99,9%. Bij eventuele problemen kunt u altijd op support rekenen, 24 uur per dag, 7 dagen per week.
  • Geen verschil tussen uploaden en downloaden: tijdens uw werkzaamheden downloadt u, maar uploadt u ook veel informatie. Terwijl de uploadsnelheden bij andere dataverbindingen veel lager ligt, is er bij zakelijk glasvezel geen verschil.

Bekijk welke zakelijke glasvezelverbindingen op uw postcode mogelijk zijn

Door bovenstaande postcodechecker in te vullen, krijg je het totale aanbod in de zakelijke markt te zien van onze partner Comsave, aanbieder van het grootste aanbod in zakelijke internet.

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.