Zakelijk internet via de kabel

We kunnen er heel stellig over zijn: bedrijven kunnen niet zonder internet. Elke organisatie heeft behoefte aan internet en als we het over organisaties hebben, dan hebben we het ook meteen over zakelijk internet. Als ondernemer wilt u dat u op elk moment bereikbaar bent en gebruik kunt maken van het internet. Voor een passende oplossing heeft u de keuze uit meerdere mogelijkheden en zakelijk kabel is daar één van. Zakelijk internet via de kabel betekent snel en betrouwbaar internet en wel voor een relatief gunstige prijs. Zo kunt u zorgeloos aan de slag, terwijl uw maandelijkse kosten acceptabel blijven.

Wat is internet via de kabel?

In Nederland maken we sinds 1995 gebruik van een internetverbinding dat over de kabel wordt verzonden. Dat is inderdaad dezelfde verbinding die u gebruikt om tv te kijken en te bellen. Althans van oudsher. Inmiddels zijn er ook verschillende modernere mogelijkheden, maar zakelijk kabel behoort nog altijd tot één van de meest gebruikte verbindingen. Internet dat via de kabel verloopt is namelijk ontzettend snel. Vooral als dit wordt vergeleken met DSL. Kabelinternet kan daarom ook wel worden gezien als een klassieker die blijft scoren.

Hoe werkt het?

Het internet via de kabel gaat via de zogenaamde coax-kabel. Coax werd oorspronkelijk aangelegd voor kabeltelevisie. Om deze reden zijn vrijwel alle gebouwen in Nederland voorzien van een kabelverbinding. Als de kabel ook wordt gebruikt voor internetten, dan is er een kabelmodem benodigd. Het is deze modem die zorgt voor de verbinding tussen de kabel en het gebruikte apparaat. Deze kabel staat weer in verbinding met een hoofdcentrale waardoor er nauwelijks sprake is van verlies in internetsnelheid.

Wat zijn de voordelen van zakelijk kabel?

U wilt kunnen rekenen op een snelle internetverbinding die u niet in de steek laat. Met zakelijk kabel krijgt u deze oplossing. Kabel internet staat namelijk voor:

  • Snel tot zeer snel internet dat wordt gekenmerkt door een stabiele verbinding. Zo zijn er al downloadsnelheden mogelijk tot maximaal 120 Mb/s.
  • Aangezien bijna elk adres in Nederland is aangesloten op het kabeltelevisienetwerk is kabel internet op veel adressen verkrijgbaar. Dat geldt dus ook voor bedrijven.
  • De afstand tot de wijkcentrale is niet van invloed op de snelheid van kabel internet. Of u nu op een afgelegen industrieterrein actief bent of midden in het stadscentrum; de snelheid is even hoog.
  • Over het algemeen komen aanbieders van kabelinternet veel dichter bij de maximale downloadsnelheid dan aanbieders van bijvoorbeeld ADSL.

Hoe wordt het aangesloten?

In de meeste gevallen is er al sprake van een kabelverbinding, waardoor het een kwestie is van het vrijgeven van het internetpakket en de benodigde modem. Die worden weer in verbinding gezet met de hoofdcentrale. De uiteindelijke invulling hangt onder meer af van het type abonnement dat u wenst. Hoewel veel kabelverbindingen oorspronkelijk bedoeld werden voor huishoudens, kunt u ook voor zakelijk kabel terecht bij de service providers. Kabel internet mag dan weliswaar iets verouderd zijn, uit de mode is het nog zeker niet.

Het uiteindelijke moment van oplevering hangt af van de afspraken die u maakt met de betreffende aanbieder. In de meeste gevallen kan dit al vrij snel voor u worden geregeld.

Bekijk welke zakelijke kabel verbindingen op uw postcode mogelijk zijn

Door bovenstaande postcodechecker in te vullen, krijg je het totale aanbod in de zakelijke markt te zien van onze partner Comsave,
aanbieder van het grootste aanbod in zakelijke internet.

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.