Zakelijke straalverbinding

Voor elke moderne ondernemer is een snelle internetverbinding onontbeerlijk. Toch zal de ene ondernemer meer behoefte hebben aan een snelle internetverbinding dan de ander. Wanneer snelheid voor uw onderneming van cruciaal belang is voor de dagelijkse bedrijfsvoering, dan biedt internet via een straalverbinding de perfecte oplossing. Deze verbinding is met name geschikt voor grote bedrijven die gebruik maken van complexe netwerken met veel gebruikers. In dat geval heeft het weinig uitleg benodigd dat u zich geen enkele uitglijder kunt permitteren. U moet altijd online zijn en wel tegen de aller snelste verbinding. Een zakelijke straalverbinding klinkt net zo hypermodern als het is en garandeert een betrouwbare verbinding met een hoge internetsnelheid. Met internet via een straalverbinding kunt u de hele wereld aan.

Wat is een zakelijke straalverbinding?

Sinds 1931 worden straalverbindingen gebruikt voor het transporteren van telefonie. Later is daar ook data bijgekomen. De straalverbinding kan een afstand overbruggen van 75 kilometer. De snelste verbinding is mogelijk wanneer er een zichtlijn bestaat. De microwave straalverbinding behoort zo tot de snelste verbindingen. Wel bestaan er nog steeds veel misvattingen over de zakelijke straalverbinding. Met name op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid en gezondheidsrisico’s bestaan er nog onduidelijkheden. Door professionele installaties en radioplanning in te zetten worden al deze punten opgevangen. De moderne straalverbinding is dan ook uitgegroeid tot een volwaardig alternatief voor glasvezelverbindingen.

Hoe werkt een zakelijke straalverbinding?

Internet via een straalverbinding kan wat moeilijk zijn om voor te stellen, maar kortweg komt het erop neer dat een straalverbinding een digitale radioverbinding is tussen twee schotels. Die schotels maken op hun beurt gebruik van elektromagnetische golven om het datasignaal op zorgvuldige wijze over te dragen. Aan weerszijden zijn de schotels voorzien van een zender en een ontvanger. Technisch gezien komt het erop neer dat het aangeboden datasignaal in de zender wordt gemoduleerd op een radiosignaal en aan de andere kant weer weer wordt ge-demoduleerd. Vanwege deze opzet wordt een zakelijke straalverbinding ook wel gezien als de meest gunstige oplossing voor bedrijven die moeilijk bereikbaar zijn. Want als het internet niet via de grond kan, dan kan het nog altijd door de lucht.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke straalverbinding?

Zit uw bedrijf gevestigd op een afgelegen industrieterrein? Dan biedt een straalverbinding een uitstekend alternatief. Zo geniet u van de volgende voordelen:

  • Snel internet tot 10GB/s, sneller dan internet via de glasvezel.
  • Uitstekende mogelijkheid voor moeilijk bereikbare gebieden of als de snelheid van groot belang is voor de bedrijfsactiviteiten.
  • Uptime garantie tot maar liefst 99,98%.
  • Relatief gunstige installatiekosten: de kosten liggen over een afstand van meer dan 100 meter al lager dan de installatiekosten bij glasvezel.
  • Geen lagere snelheden bij een hoge belasting.
  • Geen gezondheidsrisico’s.

Hoe wordt het aangesloten?

Elk bedrijf gebruikt het internet op geheel eigen wijze. Dat betekent dus ook dat er verschillende behoeften zijn. Die behoeften hangen echter ook af van de locatie van het bedrijf. Als er geen andere alternatieven zijn, maar u wel gebruik wilt maken van snel internet, dan biedt een zakelijke straalverbinding oplossing. De aansluiting vindt daarbij op een net iets andere manier plaats dan bij een normale verbinding. Natuurlijk wordt er wat gegraven, maar aangezien de verbinding via de lucht plaatsvindt, vindt de verdere afwerking op een hele andere manier plaats. Vanaf de klantlocatie wordt data naar een verzamelpunt van één van de carriers verzonden om zo voor een aansluiting op het datanetwerk te zorgen. Vanuit deze locatie kan vervolgens een vaste verbinding worden gebruikt om verbinding te leggen met het internet of een eigen netwerk. Een zakelijke straalverbinding is doorgaans al binnen 6 weken geregeld.

Bekijk of een zakelijke straalverbinding op uw postcode mogelijk is

Door bovenstaande postcodechecker in te vullen, krijg je het totale aanbod in de zakelijke markt te zien van onze partner Comsave,
aanbieder van het grootste aanbod in zakelijke internet.

Zakelijk Internet © 2018. Alle rechten voorbehouden.